Diten e djeshme eshte hapur kufiri me Greqine.Dyndje e madhe ne Kakavije dhe ja cfare duhet te dini nese udhetoni

Diten e djeshme eshte hapur kufiri me Greqine dhe fluks i madh me emigrante qe ikin dhe vijne.

Ky eshte nje rregull qe duhet ta dini.Të gjithë emigrantët që duan të shkojnë në shtetin fqinj duhet të plotësojnë një formular që tregojnë se nga cili vend vijnë, pjesëtarët e famljes, në cilin vend do të shkojnë, arsyet e udhëtimit dhe bien dakord të karantinohen në banesa apo hotele për periudhën 14 ditore dhe kjo gje do te zbatohet me perpikmeri.

Ndonëse disa e quajnë humbje kohe pasi janë kujdesur në vendin tonë, kanë pranuar që të karantinohen. Një prej arsyet e largimit është ekonomia e dobët me të cilën janë përballur gjatë kësaj kohe.

Nuk kanë munguar pyetjet për ushtrimin e kontrolleve mjekësore, për të cilën janë përgjigjur “Jo”. Pjesa më e madhe kanë deklaruar se po udhëtojnë drejt Greqisë për punësim në ishuj dhe vende turistike pasi ka nisur sezoni veror. Por nuk kanë munguar punësimet në sektorin e bujqësisë, për të cilin Greqia kërkoi disa herë hapjen e kufijve që të merrte punëtorë sezonalë nga Shqipëria.

Shpresoj te behet me mire.