Duhet pak qetësi : Doktor Pipero flet për transportin publik, dhe se cfarë do të ndodhë

Ka 4 dite qe ne shqiperi eshte rritur numri i te infektuarve me koronavirus dhe te gjithe qytetaret duhet te kene kujdes dhe te ruhen dhe zbatuar rregullat e distancimit social.

Ja se si eshte shprehur Pellumb Pipero per kete situate:
“Ishte e pritshme qe mbas lirimit gradual te masave kufizuese do te kishte nje shtim te rasteve relative pozitive, te cilat nuk jane shqetesim, por rastet e shtruara ne spital jane problem.
Eshte nje fenomen qe nuk ka ndodhur vetem tek ne, ka ndodhur edhe ne rajon, si Maqedonia, dhe po analizohen e do te analizohen.

Duhet te vini masken dorezat dhe higjen e duarve duhet te jeni te paster dhe te kujdeshem.

Ndersa persa I perket trqansportit public qe pritet te hapet ne daten 15 Qershor ai eshte shprehur:
“Transporti publik eshte i domosdoshem. Nje grup specialistesh po punon per te, duhet te hapet por me kusht qe te respektohen protokollet.
Nese masat shtrenguese qe u moren ne kohen e duhur dhe ishin shtren guese por jo ekst reme, u liruan, pritshmeria eshte te kemi shtim te rasteve sepse shtohet mundesia e ekspozimit”.
“Askush nuk mund ta parashikoje sakte, mendimet jane te dyzuara, nuk dote kemi nje rikthim te vales se ketij virusi ne kuptimin klasik, e shumta nje bashkejetese ose vijimesi me kete virus per nje kohe te gjate, por virusi vjen duke u dobesuar.

Por sa i perket transportit publik data e hapjes ishte 15 qershori por kompanite e kane shtyer kete ne nje date tjeter.