Eshte zyrtare: Nga 1 korriku shtetasit e Ballkanit mund të udhëtojnë në BE

Kete te enjte Brukseli rekomandoi hapjen e te gjitha kufizimeve te udhetimit brenda BE dhe te zones Shengen deri ne date 15 qershor, ndersa per kufijte e jashtem te BE-se eshte per udhetaret nga Ballkani Perendimor.

Megjithate disa vende si Spanja psh planifikojne te kene nje hapje te mevonshme, Ekzekutivi evropian rekomandon qe “te gjitha kufizimet” te vendosura kunder epidemise te hiqen deri 15 qershor.

Komisioni ka dhene edhe rekomandimin per hapje te pjesshme dhe graduale jashte BE dhe me Shengen pas dates 30, por gjithsesi fjala perfundimttare i takon Shteteve.

Keshtu vendet anetare ne BE jane udhezuar qe te bien dakort per nje liste te vendeve te treta per te cilat te hiqeshin kufizimet ne varesi te situates se tyre shendetesore.