Duhet te bëni kujdes! OBSH zbulon 3 faktet e reja për koronavirusin dhe duhen lexuar

Nje lajme vjen nga Organizata Boterore e Shendetesise ka sjellur fakte te reja paso ka shume lajme rreth koronavirusit ndaj duhet lexuar keto3 fakte te reja.

Një prej tyre thekson se pirja e metanolit, etanolit apo zbardhuesve të lëngshëm, ndryshe nga ç’mund të thuhet, nuk e parandalon apo kuron COVID-19 dhe mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme ndaj nuk duhet ta pini ate.

Po ashtu edhe në lidhje me rritjen e temperaturave apo imuniteti ndaj pandemisë.

OBSH shkruan:

FAKT: Ju mund të shëroheni nga COVID-19. Nëse prekesh nga koronavirusi i ri nuk do të thotë se do ta kesh sëmundjen për gjithë jetën.

FAKT: Ekspozimi ndaj diellit apo ndaj temperaturave më të larta se 25°C nuk e parandalon COVID-19 kjo nuk ndodh.

FAKT: Pirja e metanolit, etanolit apo zbardhuesve të lëngshëm nuk e parandalon apo kuron COVID-19 dhe mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme.

Ndaj duhet ti dini keto 3 fakte te reja.