Femija lindi me nje ne fytyre por shikoni se sa shumë ka ndryshuar pas operacionit dhe sa eshte rritur

Kur nëna Brooke Atkins ishte shtatzënë me fëmijën e saj të dytë, ajo kurrë nuk mund ta imagjinonte se pas disa muajsh do të përballej me vendimin për t’i bërë lazer në fytyrën e Kingsley-t të vogël

Vendimi nuk ishte i lehtë, por atë e akuzuan si një “abuzuese e fëmijëve” dhe “përbindësh” nëpër mediat sociale.Por pamja e femijet ndryshoi pas operacionit.

Shenjat e lindjes si njolla apo pika vere shpesh errësohen, trashen dhe zhvillojnë nyje vaskulare, të cilat janë të ndjeshme ndaj gjakderdhjes spontane ose hemorragjisë.

Meqenëse shenja e lindjes së Kingsley ishte në fytyrën e tij, ai ishte në një rrezik më të lartë të këtyre komplikimeve. Mjeket thanë se duhet të ketë mirëmbajtje të vazhdueshme për shkak të kushteve të tij, duke përfshirë dy seanca lazer në vit, pasi nuk ka kurë.
Ai u diagnostikua me glaukoma dhe sindromën Sturge-Weber menjëherë pas lindjes dhe filloi të përjetonte kriza nga epilepsia në tetor të vitit të kaluar.

Tani një vjeç, shenja e lindjes së vogëlushit është pastruar kryesisht nga trajtimet me lazer Por Brooke e përshkruan Kingsley-n si “djalin më të lumtur, më të dashur dhe më të ëmbël që do të takosh ndonjëherë” pavarësisht dhimbjes që ka duruar.

“Dua të ndihmoj në normalizimin e shenjave të lindjes dhe të përhap sa më shumë ndërgjegjësim që të mundem,” thotë mamaja. “ Tashme jeta e djalit ka ndryshuar dhe pamja gjithashtu. Shpresoj qe dite me te mira te vijne ne familjen tone dhe ditet e veshtira ti harrojme. Shiko.news