Firma amerikane prodhon se shpejti vaksinën kundër Koronavirusit, ja per sa jave del ne treg

Qe vaksina e virusit do te dilte kjo ishte e qarte por se sa do vonohej kete se dinim sepse te gjithe firmat farmaceotike ne bote duhet te njxerrin kete vaksin per te fituar shume te medha parash.

Keshtu ka ndodhu ne Amerike ku firma bioteknike ka nxjerr vaksinen ekperimetale dhe tetsimet do te fillojne ne muajin prill.

Ne fillim vaksina do perdoret ne SHBA si forme eksperimentale dhe me pas do te provohen ne nje mumer njerezit.

Ajo do te testohet tek 25 vullnetare dhe me pas behet gati per te dal ne treg.

Jane shume firma te medha boterore farmaceotike qe po pergatisin vaksinen qe keshtu te gjithe garojne se cila do te dal e para ne treg.