Flija. Receta tradicionale Shqiptare

0
149

Flija e pregatitur me saça është specialitet i kuzhinës tradicionale shqiptare, por që kryesisht gatuhet në vende malore.

Harxhi

3kg miell
2 Litra ujë
2 lugë kripë
2 kavanozë mazë

Pregaditja

Flija e pregatitur me saça është specialitet i kuzhinës tradicionale shqiptare, por që kryesisht gatuhet në vende malore.

Flija është specialitet që përgatitet në mbarë Kosovën sidoqoftë me variacione rajonale. Brumi i flisë duhet të piqet rende, rende individualisht me saç të nxehur në prush.

Pasi që derdhet një rend i brumit në tepsi, mbi të duhet të vendoset saçi i nxehur. Çdo rend i flisë duhet të lyhet përsipëri me mazë të shkrirë.

Flija servohet me kos, turshi, djath, mjaltë, pestil.

Receta dhe foto nga Violeta Myftari