Fshatari mbolli domatet dhe nuk po i rriteshin, por kur ai pa se si i rriste komshiu domatet te veta ai cmendet fare!

Nja fshatar nga zona e Lushnjes mbolli domate duke shpenzuar nje shume te mire parash ne investimin e nje sere shume te mire.

Kjo ka ndodhur majin e kaluar.

Keshtu ai vendosi te mbjelle domate me qe po fillonte te ngohte edhe koha. Por pasi i mbolli domatet, vuri re se ecuria e tyre ishte shume e avasht.

Ndersa perballe tij komshiu vet, i kishte mbjell me vone se ai dhe ai po fillonet te merrte prodhime te cilat do t`i nxirrte per shitje ne treg.

I habitur nga perparimi i madh qe kishte bere komshiu me domatet ai shkon dhe e pyet:

“Po cfare ndodh me domatet e tua keshtu sepse mua ato te miat akoma nuk u kane skuqur.

Komshiu i thote qe i lyej cdo dite me kete dhe i tregon se bidonin me kimikate.

“Por kjo eshte e demshme per konsumatoret.” Ndersa komshiu i pergjigjet: Un keto mor vella nuk i perdor vete ne familjen time por vetem i shes.

Pasi largohet fshatari mendonte se cdo bente me domatet e tij qe ende nuk kishin filluar prodhim dhe i gjithe shpenzimi qe kishte investuar po i shkonte dem.

Pasi kalun 2 muaj domatet e fshatarit u poqen por problemi ishte se ne treg ato po shiteshin me 10 lek dhe nuk ja vlente me t`e i shiste dhe i gjithe investimi qe ai beri i shkoi dem.

Por pasi falimentoi ai i beri ato domate salce per vete.

Keshtu fshatari mendoi : “Me mire i ndershem dhe te falimentoj” se sa i pasur dhe te demtoj njerezit.