Fshatarja mbolli patate por kur i shkul nga toka i ndodh e papritura …

0
202

Nje grua nga fshati Gjinar i Elbasanit kishte mbjellur patate ne token e vet. Zona e Gjinarit mbahet per shije te mire te perimeve e aq me teper ato sezonale sepse eshte klima shume e mire.

Keshtu gjate periudhes se rritjes se tyre cdo jave ajo shkonte dhe i hidhte fekale njerezore sepse kishte degjuar se ato rriteshin sa me shpejt dhe beheshin me te medhaja.

Dhe keshtu i afroi koha e vjeljes se patateve, fshatarja shkon t`i shkuli dhe t`i mbledhi per stinen e dimrit.

Pastaj kur nje dite mori disa patate qe t`i provonte shijen filloi per t`i skuqur, por ato kishin nje arome te keqe dhe shije te hidhur qe ngjante aromen e fekaleve qe u kishte hedhur gjate rritjes.

Ajo gjithsesi edhe pse patatet i dolen me shije te hidhur dhe arome te keqe serish doli dhe i shiti, ne tregun e Elbasanit me cmim me te lire që ti hiqte qafe sa me parë dhe te nxirrte parate e shume dashura.

Keshtu perfundoi mbjellja dhe shitja e patateve nga fshati por kushedi sa e sa fshatare të tjerë kane perjetuar te njejten gje …