Gazetari gjerman: BE mund të vendosë se kush braktisë üshtrinë ruse do të përfitojë äzil

Bashkimi Europian po diskuton për një ofertë për us htarët rusë, të cilët vetëdorëzohen. Gazetari i “The New Stateman”, Jeremy Cliffe ka publikuar në rrjetin e tij social Twitter, një dokument sipas të cilit, BE po diskuton për t’i ofruar ushtarëve rusë që vetëdorëzohen, azil politik.

Sipas tij, BE kërkon që t’i ofrojë të gjithë personave që duan të bra ktisin usht rinë ruse, azil por në kushtin që nuk ka kryer asnjë kr im lufte.

“Zyrtarët e Bashkimit Europian po marrin në konsideratë të ofrojnë azil dhe status refugjati për të gjithë ata që duan të br aktisin ushtrinë ruse, përsa kohë nuk kanë kryer asnjë krim l uf te” – shkruan Cliffe në Twitter.

Kujtojmë që ditën e djeshme, Ministri i Mbrojtjes i Ukrainës, Oleksii Reznikov, u ka thënë ushtarëve rusë se nëse ulin a rmët, për ta do të ketë amnisti të plotë dhe kompensim financiar.