Macron i jep mesazhin e qartë Putin: Ne s’jemi në lüftë me Rusinë por me ty, dörëzohu

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron ka mbajtur një fjalim këtë mbrëmje për situatën në Ukrainë. Macron theksoi se ‘ne nuk jemi në lu ftë me Rusinë’.

Ndër të tjera, ai deklaroi se është në kontakt të vazhdueshëm me Presidentin e Ukrainës, Volodymy Zelensky dhe atë rus, Vladimir Putin.

Udhëheqësi i Francës, tha se në kontaktet e vazhdueshme që ka pasur me Putinin, është përpjekur ta bindë atë që të tërhiqet nga sul met në Ukrainë.

“Jam përpjekur ta bind atë të heqë a rmët për të parandaluar zgjerimin e kon fliktit.”-tha Macron.