Gjyshja thinjoshe tërheq vëmendjen e kamarieres në Tiranë, ajo s’e paska harruar zakonin e vjeter!

Ne Shqiperi gjyshet tona pergjithesisht kane pasur nje jete te veshtire, plot me vuajtje dhe me sakrifica. Qe nga periudha e luftes e deri pas regjimit komunist te gjitha u sfiliten nga hallet pa mbarim.

Ato gjithmone jane munduar te kursejne e te fshehin gjerat me me vlere per te patur nje jete me te mire. E tashme edhe pse ne demokraci duket se cdo gje u ka ngelur si me pare ose ato ndoshta nuk bejne dot ndryshe sepse jane mesuar ashtu.

Brezi i ri ka shume mundesi qe te mos e kuptoje kete veprim, por gjjyshet tona shpesh i fshehin parate brenda ne kraharorin e tyre vendin me te sigurt per to. Por ka edhe te tjera qe i fshehin sendet e vogla me vlere ne corape apo poshte kanatjeres.

Prandaj ju shpjegojme edhe rastin e kesaj gjysheje ne foto qe duket e ulur diku per te pire kafe ne njerin prejlokaleve te shumta te lagjeve te tiranes.

Ajo qe kamarieres i beri me shume pershtypje ishte veprimi i kesaj gjysheje qe pa asnje problem, pasi beri pagesen i futi parate ne corape.

Ketu vlen shume thenia popullore se zakoni iken me shpirtin, dhe sado qe kohet mund te ndryshojne, zakonet e vjetra me zor se i ndryshojne keto thinjoshet tona shume te dashura e te mira.