‘Habit’ sërish kryeinspektorja e Shëndetit: Pasi tha se mezi e priste virusin, tani kërkon infektimin e popullsisë

Nje nga deklaratat me epike te kesaj kohe ishte deklarata e kryeinspektorja e Shëndetit në Tiranë, e cila bëri bujë në media me deklaratën e saj se “mezi po e priste Koronavirusin në Shqipëri”, Areti Beruka, ka bërë një tjetër deklaratë të fortë dhe po aq të çuditshme megjithate ne i urojme sa me pake te infektuar.

Por kryeinspektorja ka thene per “Ditari” në A2, ajo shpjegoi se çfarë nënkuptoi me deklaratën e disa javëve më parë, ndërsa shtoi se, duhet infektuar 60% e popullsisë që kjo e fundit të quhet e mbrojtur.

“Shprehja është hequr nga konteksti. Kur thashë pres që të vijë rasti i parë, është mirë që çdo popullatë të kapet nga viruset për të krijuar atë që quhet “mbrojtjen e tufës” në imunologji.

Virusi është si vaksinë natyrale, që në rast se nuk kap 60% të popullsisë, kjo popullatë është e pambrojtur. Hyrja e virusit nuk do vizë, nuk varet nga unë dhe nga askush. Këtë kam patur parasysh kur e kam thënë si mjeke. Mbrojtja që krijon, bën që kur të rikthehet virusi në vjeshtë, forca e tij do të jetë më e ulët pikërisht nga imuniteti që ka krijuar 60% e populates”, deklaroi Beruka.Syri.

Shpresojme qe te kemi sa me pak te infektuar dhe jete te humbura.