Rriten ne menyre te ndjeshme rastet ne bote. Ne Wuhan nje lajm i ri. Spanja e kalon Italine.

Rastet e reja ne bote po rriten ndjeshem dhe numri i te dhenave eshte mbi 1 milion raste dhe me mbi 58 000 humbje jetesh.

Shifrat jane perditesuar nga Universiteti John hopkins qe flasin per nivel global ne keto numra te dhene.

Shtetet e Bashkuara mbeten te parat per momentin ne zbulimin e rasteve dhe gati shume te shpejt ne pergjigje analizash, ndersa Itali me humbje jetesh ka qene me perpara.

Kemi me shume se gjysmen e botes qe po izolohet ne shtepi.

Megjithate Agjensia AFP ne Evrope ka bere llogaritje dhe pergjithsime te dhenash nder keto jave te cuditshme.

Behet e ditur gjithashtu se edhe ne nje komune te provincave prane Wuhan kane leshuar njoftime te reja :
Sipas një shënimi të lëshuar nga qeveria komunale e kryeqytetit të provincës Hubei, komunitetet e banimit të qytetit do të duhet të vazhdojnë masat e izolimit, dhe ndërkaq banorët, do vazhdojne të veshur me një maskë të detyrueshme, e do t`u maten temperatura e trupit në hyrje të ndërtesave.

“Parandalimi i një valë të re infeksionesh, thuhet në njoftimin e lëshuar sot nga autoritetet lokale, vazhjdon mbetet akoma “një detyrë e vështirë”.

Në këtë drejtim, dokumenti ka nenvizuar rrezikun e paraqitur nga pacientët asimptomatikë, apo nga raste të personave të rikuperuar dhe që më pas testuar pozitivisht për koronavirus apo te infektuar me infeksione të reja ‘të importuara nga jashtë’.