I hodhi pika syrit. 68 vjecarja verbohet dhe humb shikimin nga njeri sy

‘Dua drejtësi’: Gruaja që humbi syrin nga infeksioni hedh në gjyq prodhuesin e pikave të syrit EzriCare

Orlando, SHBA – Një operacion në shtatorin e kaluar, për heqjen e syrit të djathtë të infektuar të Clara Olivës mund të jetë arsyeja që ajo është gjallë sot. Por infeksioni gati sa si mori jeten.

68 vjeçarja Oliva punonte si kozmetologe. Ajo iu lut mjekëve që ta shpëtonin. Por një bakter i rrallë i beri qe te humbi syrin.

Tani e verbër ligjërisht, jeta e Olivës ka ndryshuar “1000 për qind”.

Oliva kërkon të kompensojë shpenzimet e saj mjekësore, plus dëme të tjera.
“Ne nuk po kërkojmë një numër specifik në këtë pikë,” tha Yaffa. “Por për sa i përket dhimbjes dhe vuajtjes së saj… ne do t’i kërkojmë një jurie të urdhërojë atë që ata mendojnë se është e drejtë.”

Asgjë nuk mund t’i rikthejë shikimin, thotë Oliva, por ajo shpreson se një padi kundër prodhuesit të pikave të syrit të kujtuara së fundmi, të lidhura me shfaqjen e Pseudomonas aeruginosa , mund të japë përgjegjësi dhe të parandalojë të tjerët që të kenë të njëjtin fat.