Ideja e re si të kurseni energjin elektrike.Lahuni 2 veta ne dush kursen 15 % thotë ministria

0
98

Zvicer-Nje ide e re eshte promovuar ne Zvicer nga Ministrja e mjedisit ku thote qe ciftet te lahen bashke ne dush. Pasi redukton konsumin e energjis ne dimer.

Simonetta Sommaruga, 62 vjeçe, sugjeron qe te fiket cdo aparature apo llapma ne shtepi nese nuk perdoret nuk duhet ti lem kot hapur pa i perdorur.

Propozimi është pritur me mosbesimin në vend dhe zonja Sommaruga është detyruar të sqarojë se thirrja kishte për qëllim të rinjtë. Ajo pranoi se “pas një moshe të caktuar, dushi së bashku nuk është më i përshtatshëm për të gjithë”.

Megjithatë, ajo shtoi se ideja në përgjithësi kishte ecur mirë dhe rezultoi në inkurajimin e ndërgjegjësimit për nevojën për të bërë kursime në konsum gjatë muajve të dimrit.