Ilacet që nuk duhet t’i përzieni kurrë me alkool pasi do keni keto pasoja

Kombinimi i alkoolit dhe medikamenteve të caktuara mund të shkaktojë ndërveprime negative, reaksione negative, madje edhe mbidozë dhe vdekje.

Sipas Institutit Kombëtar për Abuzimin me Alkoolin dhe Alkoolizmin, kombinimi i alkoolit me medikamente të caktuara mund të shkaktojë një sërë simptomash, duke përfshirë:

1-Të vjella
2-Përgjumje
3-Dhimbje koke
4-Të fikët
5-Humbje e koordinimit
6-Gjakderdhje e brendshme
7-Vështirësi në frymëmarrje
8-Probleme me zemrën
9-Dëmtimi i mëlçisë

Medikamente kundër depresionit dhe ankthit

Ilaçet e diabetit

Medikamente kundër të ftohtit ose alergjisë

Medikamente për presionin e gjakut

Ilacet per gjumin

Medikamente për urthin dhe të përzierat

Medikamente kundër dhimbjeve

Medikamente për kolesterolin

Medikamente për prostatën

Medikamente për artritin

Ilaçet kundër infeksionit (antibiotikët, antimykotikët dhe antiparazitikët)

Ndaj mos pini alkool pasi mund te keni probleme te tjera per shendetin tuaj . shiko.news