Italia dhe Spanja duket se ia dolën! Pasi ulen shifrat e të infektuarve, qeveritë lehtësojnë keto masa

Lajme të mira po na vijnë nga Italia dhe Spanja, nga keto dy shtetet të cilat prej më shumë se një muaji u mbërthyen nga koronavirusi dhe shënuan mijëra jet ete humbura.

Por ne baze te deklaratave te 24 orëve të fundit si në Itali ashtu edhe në Spanjë ka rënë ndjeshem numri i rasteve të reja me Covid-19.

Italia ka shënuar 2,972 raste të reja ndërsa në Spanjë jane shënuar 2,442.
Keto jane shifra mjaft të ulta krahasuar me ditët e mëparshme kur Italia shënoi 5 mijë raste apo Spanja me 7 mijë.

Ndersa sipas mediave te huaja raportohet tashme se qeveritë e të dy vendeve po mendojnë masa lehtësimi për qytetarët dhe disa prej tyre parashikohet se do të rikthehen në punë.

Në Spanjë nderkohe vazhdon puna në fabrika dhe ndërtim kurse në Itali mesohet se janë hapur disa dyqane.

Shpresojme fort qe situata te jete e tille e qete ku ekonomia dhe shendeti i te gjitheve te vije duke u permiresuar, me masat duke u lehtesuar