Shteti i pare qe po pergatit te heqi masat e karantines dhe do filloj jeten normale

Eshte vendet e para ne Evrope qe ka një plan për hapjen gradualisht të dyqaneve dhe restoranteve dhe kjo eshte Cekia ku shteti po punon per planin e ri.

Ky plan do të nisë të zbatohet midis 20 Prillit dhe 8 Qershorit ata jane duke punuar qe ne date 20 te filloj sa me shpejte hapje por kjo do te shikohet se si do jete numri i infektuarve.

Qeveria Ceke ka prezantuar modelin e rikthimit në normalitet, për të rinisur kështu lëvizjen ekonomike e cila është goditur si pasojë e koronavirusit ndaj apo po merr masat.

Çekia është një nga vendet më pak të prekura nga pandemia, megjithatë masat e marra kanë qenë të menjëhershme dhe afatgjata.

Gjithashtu, Çekia ka ofruar edhe suport shëndetësor për pacientët e infektuar të shteteve të tjera. Sipas planit qeveritar, dyqanet e vogla do të rihapen më 20 prill.

Ato do të ndiqen nga dyqanet e mëdhatë cilat do të happen në 11 maj dhe më pas restorantet dhe qendrat treguare në 8 qershor.