Italia drejt nje hapi te madh! Sherohet nje 39 vjecar nga ky ilac

Shifrat e njerezve të prekur prej koronavirusit në Itali janë çdo ditë befasuese por më në fund vjen një lajm i mirë nga shtet fqinj.

Kështu nje pacient 39-vjeçar i shtruar në spitalin Sant’Anna te San Sebastianit është shëruar nga ky virus pas trajtimit me ilaçin Remdesivir, dhe kjo raportohen nga gazeta italiane ‘La Reppublica’.

Behet i ditur se ne ato pak raste kur është përdorur ky ilaç deri me tani, ka rezultuar pozitiv ndaj armikut të padukshëm .

Megjithate ende ky antivirali nuk ka dalë në shitje ne tregun boteror pasi thjesht ka qenë në dispozicion falas nga kompania farmaceutike Gilead.

Por ne bashkëpunim me Aifa dhe ministrinë, po mendohet te aktivizohet një protokoll që mund te vere kete medikament ne përdorim me te gjerë.
Ilaci Remdesivir është vënë në dispozicion të pacientëve me simptoma të rënda të Covid-19 në 12 qendra.

Në nje listë perfituese eshte futur spitali Sacco në Milano, Poliklinika e Pavisë, spitali i Padovës, ai i Parmës dhe Spallanzani i Romës.

Duke shpresuar qe kjo risi te sjelle permiresime te shpejta ne kurimin e semundjes qe ky virus i pamposhtur po na le pas.

Mos u dorezoni por qendroni te forte ne shtepi larg kontakteve me njerezit!