Italia hap kufijtë me 3 qershor, Kryeministri nxjerr rregullat e reja: Ja në cilat shtete mund të udhëtohet drejte Italise

Giuseppe Conte kryeministri i italise ka zbardhur detajet te reja per udhetimet se si do ndryshojne dhe kur do jene data e pare.

Nga data 3 qershor Italia hap kufijtë e lejon lëvizjet me vendet e tjera e që mund të limitohen vetëm nga vendime shtetërore e marrëdhënie mes vendeve në varësi të riskut epidemik e në përputhje me kufizimet e rregulloreve të vendosura nga Bashkimi Evropiane e nga detyrimet ndërkombëtare ndaj para se te udhetoni duhet te keni kujdes dhe te jeni ne masat e duhura.

Ja pese kategorite qe do lejohen.

1- me vendet anëtare të BE-së

2 – me vendet e zonës Schengen

3- me Britaninë e Madhe dhe Irlandën e Veriut

4- me Andorrën dhe Principatën e Monakos

5- me Republika e San Marini e Vatikan