Ja cfare ndodhe kur fusni nje mangall ne dhomen tuaj te gjumit.Mos e lere pa e lexuar.Kujdes

Ka plot histori te tilla se si mangalli me prush nese e fusni ne dhomen tuaj eshte nje gabim fatal nese i keni dritaret dhe dyert e mbyllura.

Histori si ajo e Librazhdit me Olsin dhe Rezarten.Mangalli nese merret ne dhome duhet lene dera hapur ndaj duhet te beni shume kujdes sepse nje gabim dhe nuk ka me kthim mbrapa.

Por mangalli ne dhomen tuaj leshon manoksid karboni.

Çfarë është monoksidi i karbonit?

Monoksidi i karbonit (CO) është një gaz i cili gjendet te karburantet e makinave e kamionëve, motorët e vegjël, sobat, gazi, qymyri i durit etj.

Monoksidi i karbonit është një gaz pa aromë dhe ngjyrë. Në ambiente të mbyllura dhe të paajrosura, ai zëvendëson oksigjenin, gjë që përbën rrezik.

Ndaj beni kujdes kur merrni mangall ne dhomen tuaj.