Ja cilat jane 5 vendet ne evropi qe kanë rihapur kufijtë e tyre pas bllokimit

Koronavirusi sa vjen dhe po humb terren dhe ky eshte nje lajm i mire per te gjithe ku shikojme se si vendi po kthehet atje ku ka qene dikur.

Dhe aeroportet po hapen dhe po fillojne udhetimet me rregulla te reja.

Por ja kush eshte vendi i pare qe ka hapur kufijt dhe aeroporte.

Zvicra

Kalimet kufitare në dhe nga Franca, Gjermania dhe Austria janë vendosur të rihapen nga 15 qershori.

Zyrtarsht kalimet kufitare midis Zvicrës, Austrisë Francës dhe Gjermanisë janë të hapura

Austria

Udhëtimi ndërkufitar do të lejohet kryesisht me vendet fqinje. Kufijtë do të hapen me Gjermaninë, Zvicrën, Lihtenshtajnin, Republikën e Çekisë, Sllovakinë dhe Hungarinë më 15 qershor. Shërbimet e trenit të udhëtarëve midis Austrisë, Italisë, Sllovenisë, Sllovakisë, Zvicrës dhe Republikës Çeke janë pezulluar. Aeroportet e Vjenës, Innsbruck dhe Salzburg janë operativ, por me shërbime të kufizuara deri më 31 maj në fillim. Baret dhe restorantet janë të hapura, ndërsa hotelet do të hapen nga 29 maji. Maska është e detyrueshme në dyqane dhe transport publik, dhe nuk do të ketë ngjarje të mëdha deri në qershor.