LAJMI I FUNDIT: Konfirmohet data e hapjes së kufijve në Shqipëri

Nderkohe qe ne bote ende ka shtrengime ne masat e sigurise prej pandemise, ka shume shtete qe edhe levizjen e kane te kufizuar e jo me hapjen e kufijve.

Megjithate ne vendin tone Kryeministri ka lajmeruar masa te reja qe do te vihen ne zbatim pas dates 1 Qershor.

Ne daljet e tij live ne facebook Rama ka bere te ditur se edhe kete jave qarkullimii mjeteve dhe njerezve do te jete 05:00 deri 20:00 ne zonat e kuqe dhe ne zonat e gjelberta pa kufizime.

Ndersa duke filluar nga 1 Qershori do te hapern kufijtë tokësor me vendet fqinje, por ende jo plazhet.

“Shumë komentues nga padituria shajnë e mallkojnë për fashën e orarit. E gjithë dinamika e kësaj lufte që do të njëjtë gjithnjë e më shumë betejë me veten në radhë të parë varet nga niveli i ekspozimit të popullatës ndaj virusit. Faza dy nisi me lehtësi me zona dhe fasha të ndryshme dhe nuk është më e vështirë për t’u kuptuar se dita e shtunë dhe diel ka një rrezik më të madh ekspozimi, pasi ka dyndje të makinave dhe qytetarëve. Jua kam thënë që ditën e parë se çfarë lufte nervash dhe prove ekstreme durimi do të ishte e tërë kjo dreq historie. Nëse dikush bën të zgjuarin se kjo i duket e kot dhe nuk numëruam mirë me qindra të vdekur, e vërteta është se pikërisht pse bëmë atë që bëmë nuk patëm vuajtje të tmerrshme. Mos me tregoni Suedinë dhe mos i quani komplote të mia këto masa.