Ja si i përballojnë në Japoni termetet, ja cfarë mbajnë në shtëpi ata

Tani Shqiptaret do behen ekpert te lekundjeve sizmike si Japonezet.Dhe shembulli me i mire ne toke per lekundjet sizmike jane vetem ata Japonezet.

87% e godinave atje, janë ndërtuar sipas rregullave strikte për të përballuar tërmete dhe cdo lekundje e forte ndaj ky eshte shembulli me i mire per ne.

Atje janë përdorur edhe materiale me përbërje elastike për të shmangur thyerjen nga lëkundjet e fuqishme të tokës që arrijnë magnitudën deri në 9 të shkallës Rihter.

Dhe kjo magnitude eshte shume e larte dhe e fuqimshme.

Ne çdo shtëpi ka edhe mjete të ndihmës së shpejtë posacërisht për mbijetësë nga lekundjet sizmike, të cilat përmbajnë, shishe me ujë, racione ushqimore të thata, doreza, maska, e deri tek radiot qe mund ti hyjne ne pune nese ndodh dicka.

Ndaj keto masa duhen marre dhe pse jo qe ne te jetojme si Japonezet.

Por lajme te mira ka per Shqiperine se lekundjet sizmike jane drejt fundit.

Video