3 përdorimet e pomadës Vaporub që do t`ju habisin

0
335

Vicks VapoRub është një pomadë / balsam i bërë me përbërës të shëndetshëm duke përfshirë mentolin dhe eukaliptin që ndihmojnë me simptomat e ftohjes dhe gripit.

Farmacisti amerikan Lunsford Richardson shpiku VapoRub në 1894 dhe formula e tij doli të ishte aq e mirë saqë mbetet e njëjtë edhe sot e kësaj dite. Por përveç lehtësimit të kollës dhe ftohjes së zakonshme ja disa mënyra të zgjuara për të përdorur këtë balsam magjik.

Ilaç kundër insekteve – Për të lehtësuar shqetësimin pas pickimit të insekteve si mushkonja, aplikoni pak nga pomada për të lehtësuar kruajtjen.

Riparoni dyert që kërcasin – Për kërcitjen e bezdisshme të dyerve, thjesht fërkoni pak VapoRub në menteshat e derës.

Lehtësojnë dhimbjet e veshit – Vendosni pak nga balsami në një top pambuku dhe lënia e tij në vesh gjatë natës mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes.