Keto jane dy grupmoshat me te rrezikuara nga koronavirusi

Virusi po behet alarmant ne te gjithe boten dhe te infektuarit po shtohen cdo dite.

Por nje nje studim shkencor ne revisten Kineze Journal të Epidemiologjisë keto jane mosha qe virusi prek me shpejte.

Për ato 80 vjeç ose më të vjetër është 14.8 përqind

8 përqind midis 70 dhe 79 vjeç

3.6 përqind në grupmoshën 60-69

1.3 përqind për ata të moshës midis 50 dhe 59 vjeç

0.4 përqind për ata të moshës midis 40 dhe 49 vjeç

0.2 përqind për grupmoshat 30-39 vjeç, 20-29 vjeç dhe 10-19 vjeç.

Asnjë humbje jete nuk u gjet në grupmoshën 0-9 vjeç.

Burrat e moshuar rrezikojnë më shumë se femrat.

Nga analizat del ne burrat e moshuar jane me te prekur nga ky virus.