Kjo eshte arsyeja pse nje Shqiperi nuk ka koronavirus.Nje lajm i mire per ne

Eshte nje mrekulli qe shqiperia nuk ka asnje rast te koronavirusit.Deri tani jane testuar 50 raste qe kishin dyshime por qe kane dale negative.

Eshte e cuditshme se italia rritet cdo dite me te infektuarit ka shkuar nurmi mbi 2000 dhe mbi 200 raste te tjera jane sheruar.

Por cpo ndodh ne shqiperi?

Nje nga shkaktaret jane kushtet klimatike, pasi ne jemi më ngrohtë, ne kemi shumë mikroorganizma gjatë gjithë vitit dhe kemi një imunitet më të fortë në momentin që shfaqen organizma të reja. Por në fakt nuk është prekur rajoni sepse edhe Greqia dhe Maqedonia nuk kanë shpërthime komunitare por kanë raste të importuara.

Ndaj klima e ngrohte qe eshte ne vendin tone eshte nje nga favoret qe ende nuk ka te infektuar.

Kurse ata qe jane sheruar jane sheruar me antiretrovirale dhe së fundmi antimalarike. Këto janë përdorur në Kinë dhe po përdoren edhe në Itali”, shprehet Andi Korraqi.

Ministria e Shëndetësisë hedh poshtë dyshimet dhe cdo gje eshte e paster ndaj rrini te qete.