Kjo eshte shpikja “Iriqi çek” qe po cmend ushtrin Ruse ne Ukrain

Nje taktit e re e pa parashikuar nga Ruses eshte dhe mbrojtja e rrugeve ne ‘iriqët çek’. Është një konstruksion prej trarësh metalikë qe ben me te rend levizjen e trupave ruse drejt qyteteve.

Kjo lloj shpikje e ka origjinën në Çekosllovaki, dhe është përdorur gjerësisht përpara pushtimit gjerman dhe luftës për të pushtuar Suedinë në vitin 1938.

Futja e ushtris ruse ne qyetet e Ukraines po behet e veshtir gjithashtu dhe pushtimi i Kievit nuk po arrihet dot.

U ben mbi 17 dite lufte dhe rusia ende nuk e ka marr Ukrainen.