Kryeministri Rama jep lajmin e madh per te gjithe dhe ben premtimin

Pasi kriza e madhe eshte futur ne ekonomin tone gjate kohes se koronavirust kryeministri Edi Rama jep premtimin se do te largoj taksat per biznesin e vogel dhe ky eshte nje lajm i mire per te gjithe pasi ne kohe pandemie te gjithe bizneset e vogla kane nevoj per ndihme.

Kryerministri Edi Rama deklaroi se qeveria do të rishikojë buxhetin. Ndërsa premtoi heqjen e tatimfitimit për të gjitha bizneset e vogla deri në 2029.

Ja se si shprehet ai:“Ne po punojmë dhe një nga gjërat që besoj unë se mund të thuhet sot, është që ne shumë shpejt do ta ligjërojmë që biznesit të vogël, çdo shqiptari që krijon punë me një biznes të vogël deri në 140 mijë dollarë xhiro do t’i heqim taksat deri në vitin 2029. Ne do të heqim tatim fitimin deri në vitin 2029 dhe heqjen e tatimi fitimit do ta bëjmë tani. Do të shkojmë për një buxhet të ri së shpejti në Parlament dhe aty në paketën fiskale do të heqim tatim fitimin. Dhe deri atë ditë do të jemi të qartë”, tha ai.