Kulec me djath

0
164

Kuleq me djath

Përbërësit:

– 20 gr tharme buke
– ½ lt qumesht
– 3 veze
– 3 luge.s. vaj
– ½ kg miell

Pergatitja:

Tharmi lihet te qendroj 5 min me tri luge uje te vaket.Pastaj merren te gjithe perbersit dhe tharmi dhe ngjeshet nje brum i trashe. Brumi lihet te vij dhe pastaj t’hollohet ne forme pete te holle dhe lyhet me djathin e therrmuar ose gjizen.Pastaj peta paloset ne dysh dhe prap lyhet me gjiz dhe pastaj paloset ne katershe duke u lyer me gjizen dhe ne fund i jepet nji forme e rrumbullaket ne trashesi 2 centimetra dhe nxirret me gote. Ashtu te rrumbullakta renditen ne tepsi dhe lihen te
vij edhe 10 minuta dhe piqen ne furre te nxehete 220 grade. permbi lyhen me te kuq te veze ose ajke.