Lajmi fundit/ Nga dita e henë, këto qytete i shtohen Hartes së Gjelbër: Ja lehtesimet qe perfitojne ato

Ne njoftimin e saj per shtyp Ministrja e Shendetesise Ogerta Manastiriu ka treguar planin e masave lehtesuese per vendin tone ne vazhdim te situates ne te cilen ndodhemi.

Ajo eshte shprehur se duke filluar qe nga data 4 Maj disa qytete te tjera do te shtohen listes se zonave te gjelbra. Keto perfshijne bashkite e Tropojes, Belshit, Rrogozhines, Peqinit, Cerrikut, Ures Vajgurore, Beratit, Poliçanit, Skraparit, Devollit, Pustecit, Maliqit, Mallakastrës, Kolonjës, Vlorës, Selenicës, Gramshit dhe Kuçovës.

Megjithate duke u bazuar ne rregullat ku sipas te cilave pensionistete e kane te drejten per te levizur nga ora 6:00 deri ne 8:30 te mengjesit, ndersa te tjeret nga ora 9:30 deri ne 17:30 jo me shume se nje person.

Por ketu perjashtohen njerezit qe kane autorizim pune dhe kane orar tjeter levizjeje.

Ndersa per automjetet private te transpotit, sipas rregullave lejohen te qarkullojne vetem brenda qarkut ose bashkise perkatese prej 09:30 deri ne 17:30 por vec me nje pasagjer.

Kurse pas kesaj ore mund te qarkullojne vetem mjetet qe kane autorizim ne e-Albania