Plani i ri i MSh për Berberët, parukeritë, qendrat tregtare dhe klinikat dentare, ja data kur do te hapen

Bereberet, parukerite, qendrat tregtare dhe klinikat dentare jane konsideruar si aktivitete me rrezikshmeri te larte ne kete kohe koronavirusi.

Mirepo dje Ministrja e Shendetesise, Ogerta Manastiriu ka deklaruar se do te planifikohen lehtesime masash edhe per kete kategori por pas dates 11 Maj.

“Në planin tonë të dy javëve që do të pasojnë, duke filluar nga data 11 Maj e në vijim, planifikojme të vijojmë me disa lehtësime masash, por me protokolle rigoroze sigurie për një grup tjetër biznesesh, siç janë parukeritë, berberë, dentistë dhe dyqane në qendra tregtare. Nga java që nis do të njihen me protokollet specifike, dhe do duhet që këto subjekte të marrin masa për organizimin e shërbimit me kushtet e reja”, tha Manastirliu.

Madje ajo ne fjalen e saj ka thene se po vleresohet gjithashtu edhe zgjerimi i levizjes se automjeteve pa autorizim brenda qarqeve dhe ne orarin 05:00-17:30