‘Mashtroi botën për covid-19’/ Kancelarja Merkel me tone të ashpra ndaj Kinës: Pekini duhet të..

Angela Merkel nje nga figuarat me me shpres per Evropen ka reaguar duke lënë të kuptohet se Kina është përgjegjëse për çfarë ka ndodhur deri më tani ndaj Kina duhet te paguaj faturen e te gjithe kesaj loje.

Ajo i kërkoi Pekinit që të jetë më transparente në lidhje me origjinën dhe përhapjen fillestar të virusit dhe duam te dime te verteten dhe cfare plani ka pasur Kina qe ka hapur kete virus, shkruan dailymail.

Merkel shprehet:“Unë besoj se sa më shumë transparente të jetë Kina për origjinën e virusit, aq më mirë është për të të gjithë botën, në mënyrë që të mos jetë më tepër në lidhje me të”, tha Merkel.

Ndërkohë Donald Trump dhe figura të larta republikane në SH.B.A. gjithashtu kanë hedhur dyshime mbi të dhënat e koronavirusit në Kinë.

Kancelarja Merkel foli ndërsa Gjermania filloi të lehtësonte bllokimin si pasojë e koronavirusit, duke lejuar që dyqanet e vogla dhe bizneset të rihapnin, me kusht që të zbatonin masat distancuese sociale.