Mbi 400 të infektuar me koronavirus në Itali, shpallet gjendja e emergjencës nga parlamenti Italian

Si asnjehere me pare italia infektohet me 400 persona si kurr me pare.
Koronavirusi rritet cdo dite me pacientet e saj.

Mediat thone se një grua shtatzënë e prekur nga koronavirusi, ka sjellë në jetë fëmijën e saj pa probleme dhe ky eshte nje lajme i mire sepse virusi nuk ka efekt te femijet.

Ndërkohë, Senati italian ka miratuar dekretin për shpalljen e gjendjes së emergjencës në vend për shkak të koronavirusit.

Dekreti u miratua me 462 vota pro dhe 2 kundër.

Dekreti i gjendjes së emergjencës ndalon organizimin e aktiviteteve të ndryshme në vende publike apo private, pezullimin e mësimit, mbylljen e vendeve turistike të tilla si muzeumet etj.

Ndaj nese keni per te udhetuar drejte italise lereni per nje kohe tjeter deri sa gjendja te qetesohet.