Mënyra si i gatuani ju fasulet është shumë e gabuar, ja se çfarë duhet të bëni për t’i zier brenda orës

Merrni 1kg fasule Korce dhe i hidhni ne tenxhere.I hedhni uje aq sa te mbulohen.

I vendos ne vatren e stufes dhe i le aty per pak minuta.Dhe me i heq nga nga stufa dhe i le per nje ore.Me i shton nje luge kripe dhe e vendos ne vatren e stufes kur i zien me avash me e mira do ishte qe fasulet te zihen ne stufen me dru sepse ka nje shije tjeter.

Dhe fasulet duhet te zien me avash.Plus ne zierjen e fasules ka te bej dhe lloji i tyre.

Fasulet Korcare jane me te mirat zien shpejt dhe plot shije.
I lëmë të ziejnë për rreth 1 orë, duke shtuar ujë herë pas here, në mënyrë që fasulet të zhyten dhe të ziejnë më shpejt.

Pra, nëse nuk keni kohë mjaftueshëm, por doni shumë që një vakt të përgatisni fasule të ziera, duhet që t’i kriposni që në fillim dhe t’i zieni pa kapak.

Hiqni kështu dorë nga miti se fasulet kriposen, vetëm kur ata kanë përfunduar së zieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *