Mos i lendo kurre prinderit e tu. Keto 7 menyra tregojne se si ju i keni harruar ata.

Kur femijet rriten, ata shpesh i harrojne edhe prinderit e tyre.

Ne kohet qe po jetojme nuk cuditemi kur degjojme se si prinderit i cojne neper azile apo vete femijet kur rriten shkojne te jetojne te vetem larg prinderve.

Por ti perpiqu qe kurre mos i injorosh ata qe te kane rritur por qendroi prane.

Qendroi gjithmone afer sado kohe te veshtira te kesh sepse ato kane nevoje per ty.

Nese ata jane pak dobet nga ana ekonomike ndihmoi edhe ti nga rroga jote ata dhe mos u be koprac.

Falenderoi prinderit per cdo te mire qe ju kane bere dhe te kane rritur me mundime.

Duhet te jeni te durueshem kur ata arrijne ne moshen e pleqeris sepse duan kujdes te vecante.

Mos i trajtoni si femije, qendrone afer tyre dhe tregoni respekt pasi ata kane nevoje per ju.