Ndodh cudia.Doktori harron gersheret ne barkun e pacientit per 1 dite

0
98

Një incident i çuditshëm ka ndodhur gjatë një operacioni në një spital në Worcerstershire, Britani raporton BBC.

Pincat metalike që u përdoren gjatë operacionit u harruan brenda trupit të një pacienti.

Gabimi ndodhi gjatë një operacioni shtatë-orësh të barkut në spitalin Alexandra më 23 nëntor.

Pacienti e kaloi natën në kujdesin intensiv ndërsa objekti 15 cm iu la në bark për 1 ditë.

Stafi i spitalit ka kërkuar falje dhe tha se do të fillojë një hetim.

Instrumenti ishte një kapëse arteriale që i ngjante një palë gërshërëve të madhe.

Në rrethana normale, të gjitha instrumentet duhet të numërohen dhe kontrollohen dy herë përpara se pacienti të mbyllet. Ekziston gjithashtu një proces i “daljes” në fund të një operacioni për të konfirmuar se ato janë llogaritur të gjitha.

Një burim pretendoi se një incident i tillë nuk kishte ndodhur në spital për të paktën 15 vjet.

Pas operacionit, pajisja u zbulua se mungonte dhe u konfirmua se ishte brenda pacientit, me rreze x, ndërsa ai ishte ende nën anestezi, shkruan BBC.

Kur nuk ishte e mundur të hiqeshin pincat, pacienti u transferua në terapi intensive gjatë natës.

Një operacion i mëtejshëm u krye të nesërmen për të hequr pincat dhe pacienti u kthye në terapi intensive në gjendje të qëndrueshme.