Ndodh vetem ne Shqiperi.Me fondet e tërmetit, kryebashkiaku i ndërton shtëpinë gjyshes

Vetem ne shqiperi ndodhi gjera te tilla ku shteti fle gjume dhe te jesh i pare i nje bashkie mund te besh cte duash me fondet.

Keshtu ka ndodhur me bashkine e Bilishtit ku shtepite jane ndertuar jo ne menyre te drejte.

Sipas kryeplakut vetëm për ndërtimin e një shtëpie 1+ 1 firmës i është dashur ta ndërtojë për 6 muaj, kjo si rezultat i fuqisë punëtorë në numër të vogël.

Ai ngre zërin se shtëpitë e reja që po bëhen po ndërtohen me taraf, pra kush ka miqësi në bashki ka përfituar investime, ndoshta edhe më parë se ata që kanë më shumë nevojë.”

Personat që u është rindërtuar shtëpia , janë persona që këtë shtëpi e kanë të dytë ose tretë, ndërsa ata që ende presin t’u ndërtohet shtëpia jetojnë me qira” shprehet kryeplaku. Por skandali që zbulon kryeplaku është se disa banesave banorët i kanë prishur vetë ato për të përfituar nga investimet e qeverisë, duke pretenduar se banesat e tyre janë dëmtuar nga tërmeti.

Kryeplaku i fshatit thote:”Se shtëpinë e gjyshes së kryetarit të bashkisë duke i pohuar se është e vetmja shtëpi në fshat që është ndërtuar më e madhe se gjithë të tjerat, dhe kjo për faktin për lidhjen që ka drejtpërdrejt kryetari i bashkisë.

Si gjithmon gjera te tilla ndodhin sidomos keto 30 vitet e fundit qe cdo gje behet ne emer te partise.

Per me shume shikoni videon.