Nese i gjeni keto pako mos i hidhni por ja si ti perdorni ato

0
780

Shumë shpesh, kur blini (këpucë, pajisje elektrike, portofol, etj.), përveç kësaj ju merrni edhe një çantë të vogël ku shkruan “Silica Gel”. Është një substancë kokrrizore që thith dhe mbron produktin nga lagështia.

Shumicën e herëve ne i hedhim këto qese sepse nuk dimë çfarë të bëjmë me to, por ato mund të jenë shumë të dobishme ne shtepin tuaj.

Si të përdorni xhel silicë

1. Nëse telefoni juaj laget apo edhe “lahet”, thjesht fikeni pajisjen, hiqni baterinë dhe kartën SIM dhe më pas vendoseni në një enë me xhel silicë gjatë natës për të thithur të gjithë lagështinë.

2.- Rrobat e mykura
Nëse gjërat tuaja janë ende të lagura pas pushimeve tuaja, vendosni disa qese me xhel silicë në valixhen tuaj për të larguar erën e mykut.

3.- Çanta sportive me erë të keqe
Era e çantës dhe dollapit të palestrës sigurisht që nuk është e këndshme. Nëse vendosni disa thasë me xhel silicë në çantën tuaj, aroma do të zhduket të paktën pjesërisht.

4.- Ruajtja e farës
Nëse në shtëpi ka pako me fara për të mbjellë, duhet të jeni shumë të kujdesshëm dhe të siguroheni që ato të mos lagen gjatë dimrit. Por kjo nuk do të jetë problem nëse merrni një enë hermetike dhe vendosni qeset me fara dhe xhel silicë.

5.- Lule të thata
Lulet mund të thahen më shpejt duke i mbështjellë në letër me një ose më shumë qese xhel silicë.

6.- Ruajtja e fotografive
Dëshironi të shijoni më gjatë kujtimet e gjalla të kapura në fotot e vjetra? Lëreni një qese me xhel silicë në kutinë e kartonit me fotot. Kjo do t’i parandalojë ata të ngjiten.

7.- Xhel silicë do të mbrojë argjendin me cilësi të mirë nga guri. Një qese me xhel silicë në një sirtar kuzhine ose kuti bizhuterish dhe ndryshku nuk do të prekë produkte të tjera metalike nëse përdoret ky absorbues.

Ju pëlqen kjo? Ndani frymëzimin me miqtë tuaj!