Nese keni një nga këto shenja keni rënë në depresion

0
595

Simptomat e Depresionit

Humor depresiv ose nervoz

Problemet e gjumit (dmth. fle shumë ose shumë pak; gjumi kryesisht gjatë ditës)

Ndryshim në interesa (p.sh., të mos jesh i interesuar për atë që dikur të pëlqente) ose motivim i ulët

Faji i tepruar ose vetë-imazh jorealist i ulët

Energji shumë e ulët dhe/ose ndryshim në kujdesin ndaj vetes (p.sh., duke mos bërë më dush)

Përqendrimi dukshëm më i keq (d.m.th., rënie e mprehtë e notave ose e performancës)

Ndryshimet në oreks (p.sh., të hahet shumë ose shumë pak)

Agjitacion ose sulme të rënda ankthi/paniku