Nëse trupi ju sinjalizon me këto 7 shenja, veshkat tuaja janë në rrezik serioz

Veshkat janë një nga organet më të rëndësishme të trupit tonë. Ata filtrojnë një sasi të madhe gjaku çdo ditë dhe luajnë rol në funksionet e shumta të trupit. Për shembull, ata mbajnë presionin e gjakut të stabilizuar, ndihmojnë në prodhimin e qelizave të reja të kuqe të gjakut dhe mbajnë në ekuilibër nivelet e elektroliteve.

Megjithatë, veshkat dëmtohen lehtë dhe nëse kjo gjë ndodh, funksioni i tyre frenohet ndaj dhe trupi vuan pasojat. Kjo është arsyeja pse duhet të njihni shenjat e para që jep dëmtimi i veshkave dhe si t’i parandaloni problemet e mëtejshme.

Simptomat më të zakonshme të mosfunksionimit mirë të veshkave:

Ënjtje

Ënjtja në fytyrë, krahë ose këmbë mund të jetë një shenjë se veshkat nuk e kryejnë funksionin e tyre mirë. Kur organi nuk punon siç duhet, nuk është në gjendje të eliminojë lëngjet e tepërta nga indet, duke rezultuar në ënjtje.

Lodhje

Veshkat prodhojnë një hormon të rëndësishëm të njohur si EPO (Erythropoietin) kur është i shëndetshëm. EPO luan rol të rëndësishëm në prodhimin e qelizave të reja të kuqe të gjakut, të cilat kujdesen për oksigjenin në të gjithë trupin tonë. Kur veshkat nuk janë në gjendje të prodhojnë EPO, numëri i qelizave të kuqe të gjakut do të zvogëlohet, që do të thotë më pak oksigjen në indet dhe organet dhe që rezulton në lodhje.

Skuqjet e lëkurës

Kur nuk nuk e kryejnë funksionin e tyre siç duhet, veshkat nuk janë në gjendje të heqin toksinat dhe kimikatet nga trupi. Këto komponime do të grumbullohen më pas në lëkurë, duke shkaktuar probleme të tilla si skuqje.

Simptoma të tjera të mosfunksionimit të veshkave që lidhen me urinimin:

Presion, dhimbje dhe probleme të tjera gjatë urinimit;
Urinë e shkumëzuar;
Ngjyrë e errët e urinës;
Urinim i rrallë / i shpeshtë (kryesisht gjatë natës);

Çdo lloj ndryshimi në urinën tuaj (cilësi, ngjyrë, erë) mund të jetë një tregues i fazave të hershme të dështimit të veshkave.
Për ta mbajtur të shëndetshëm në çdo kohë këtë organ të rëndësishëm, sigurohuni që të njihni shenjat dhe të veproni sa më parë!