Nexhmije Hoxha ka ditelindjen per 1 jave, ja sa vjec mbush ajo dhe ja se cfare surprize ka pregatitur per te gjithe ne

Ajo eshte nje nga njerezit qe ka jetuar me gjate ne Shqiperi dhe ne 8 shkurt 2020, Nexhmije Hoxha mbush 99 vjeç. Keshtu del se per nje vit ajo mbush 1 shekull jete.

Në prag të këtij përvjetori ditëlindjeje, Nexhmija i sfidon të gjithë duke te botuar librin mbase më të rëndësishëm të jetës së saj ku ka shkruar gjthcka.

Libri i saj ka një titull të thjeshtë dhe simbolik njëherësh: “Përjetime dhe meditime në jetën time politike”.

Kujtimet dhe mendimet e saj te hedhura në atë libër në një farë mënyre janë çelësi i fundit i shumë enigmave të një regjimi që sot anatemohet maksimalisht, por që edhe nga shumëkush kujtohet me nostalgji.

Ajo ka plot 70 vjet ne jeten politike shqiptare ku pavaresisht se kohet kane ndryshuar dhe politika nuk eshte me e njejta.

Kjo madje është një ngjarje që nuk mund të shmanget e sidomos nga historianët.