Një mesazh nga mjeku italian i cili na qetëson të gjithëve: Kjo është e vërteta, ndaj mos harroni t’i njoftoni edhe miqtë tuaj

Mos u alarmoni nga koronavirusi se të gjithë ju po lëndoni veten tuaj ndaj me kujdes per veten keshtu shprehet mjeku i spitalit infektiv të San Martinos.Nje mesazh shume shpresdhenes.

Matteo Basseti thote se:“Ne duhet të jemi të sigurt, siç kam qenë që nga fillimi. Koronavirusi është më shumë si grip i rëndë dhe jo ashu siç ju mendoni ndaje rrini te qete rendesi ka te qendroni ne shtepi dhe te vete karantinoheni deri sa situata te qetesohet.

Mjeku i njohur thote se duhet te jeni te forte dhe te mos shqetesoheni mbi 10 mije italian qe jane infektuar jane ne shtepite e tyre dhe kurohen ne shtepi dhe gjendja e tyre eshte e lehte.

Nëse një njeri gjendet pa shenja jete në shtëpi, ashtu siç ndodhi në zonën e Lombardisë, kush e di që u shua nga koronavirusi? Për ta thënë qartë, askush nuk është shuar në Itali nga koronavirusi. Është një formë e rëndë virale, por ka ndikim më të madh se Sarsi”, u shpreh mjeku infektolog ndaj rrini te qete.

I beje thirrje te moshuarve te qendrojne ne shtepi dhe keshtu do te jene te qete.

Mos harroni te lani sa me shpesh duart.

“Në 90% të rasteve, sëmundja nuk është serioze.

Ju absolutisht nuk duhet të keni frikë dhe mos harroni t’i njoftoni dhe miqtë tuaj për këtë situatë, e thuajini atyre që gjendja nuk është ashtu siç paraqitet ndaj mos u shqetesoni se ne do te fitojme perseri.