Një vendim i pa pritur/ Italia “bllokon” 16 milionë banorë në shtëpi dhe nuk duhet te dalin nga shtepia

Nje vendim i ri eshte marr per zonen e kuqe ne itali ku nga dt 8 mars është e detyrueshme të shmanget çdo lëvizje rreth Lombardisë dhe 14 provincave të Venetos, Emilia Romania, Piemonte, Marçe ata duhet te rrine ne shtepi dhete mos dalin nga shtepia vetem ne rast urgjent mund te levizin.

Jane mbyllur shkolla palestra kafene restorante cdo gje.Duhet nje muaj ndryshim i jetes per te larguar virusin.

Giuseppe Conte ka firmosur një dekret që limiton mundësinë e lëvizjes në zonat më të goditura nga koronavirusi. Në total janë 16.7 milionë banorë të izoluar ne shtepite e tyre dhe ne karantina.Nuk ka me fuqi mjekesh per te perballuar te gjithe te infektuarit dhe ndaj duhet te rrini ne shtepi per te shmangur virusin.

Qe keshtu 16 milion italian jane ne nje jete tjeter nje sprove qe se kane kaluar kurre me pare.