Nuk ju duhen me viza pune për të shkuar në Gjermani, tani ju mjafton të plotësoni vetëm këtë kusht

Sot po degjojme shpesh se te gjithe duan te shkojne ne Gjermani ndaj ky eshte nje lajm i mire qe pritej me interes nga shume.

Tashmë nuk do t’ju duhen më viza pune për të qëndruar në Gjermani, por mjafton veç një kontratë pune.

“Partitë e koalicionit në Gjermani kanë rënë dakord për një projektligj të ri që do të lehtësojë mundësitë e emigrimit për punëtorët e vendeve jo anëtare të BE-se”, njoftuan mediat vendase atje.

Kjo eshte nje mundesi shume e mire por nuk duhet harruar qe te keni pervetesuar gjuhen gjermane me 3 nivelet e para.

Ministria e Brendshme, e Punës dhe ajo Ekonomike ranë dakord për rregullat e reja, pas një kompromisi në muajin tetori, duke i dhënë fund mosmarrëveshjeve brenda koalicionit qeverisës.

Por sipas Suddenutsche Zeitung, një nga momentet e rëndësishme të ligjit është se punëdhënësit gjermanë qe do te jepnin kontraten pune, duhet të garantojnë se nuk kanë gjetur një punëtor tjetër nga BE para se vendin e punës t’ia ofrojnë një emigrant tjetër.

Ligji do të lehtësojë dhe kufizimet që i kanë dhënë përparësi disa “profesioneve të ngushta” që kanë edhe më shumë vende të lira si për shembull infermierët apo kujdestaret për të moshuarit.

Sipas gazetës “Handelsblatt”, Kosova do të përfitoje gjithashtu pasi ka shumë të pa punë te cilet kane edhe ata te drejte te shkojnë të punojnë në Gjermani.

Rregullat e reja janë të aplikueshme që prej 8 Janarit te vitit 2019. Qytetarët do të punojnë me dokumente të shteteve ku jetojne, por me një kontratë të garantuar punësimi nga punëdhënësi. Kështu në këtë listë vendesh përfituese bën pjesë Kosova dhe Shqipëria

Ky eshte lajm i madh per te gjithe shqiptaret qe duan te shkojne ne Gjermani dhe te kene nje pune apo nje jete komplet me te mire.Shohim cdo dite se jeta ne Shqiperi po behet gjithnje e me e veshtire. Ndaj te punosh eshte e veshtire, te gjesh nje vend pune nuk eshte fare e lehte ndaj te gjithe duan te ikin per nje jete me te mire.