Numrat jane në rënie, por ne Itali i tremben dickaje tjeter thote kryeministri

Numri i të infektuar në Itali në total, është 147,577

Por ka nje ulje në krahasim me të enjten: 98.273 aktualisht janë pozitiv (+1,396), ndërsa jetet e humbur ndersa numri i te shëruarve eshte i qëndrueshëm (1.985), duke arritur në 30,455.

Pritet qe ne ditet ne vazhdim numri i te infektuarve te bie dhe numri i te sheruarve te rritet.

“Kurba po ulet, por masat, gjithashtu duke pasur parasysh fazën 2.

Dhe persa i perket pikerisht kalimit ne fazesn e dyte, ka ende dyshime tek ekspertet pasi ne Itali friksohen per nje tjeter vale te infekturish prandaj kane vendosur qe te shtyhet akoma izolimi deri ne daten 3 maj sepse kjo do ishte me e mira per te siguruar qe te mos filloj nje vale e dyte te infektuarve.

3 maji eshte dita qe pritet te lirohet te dalesh nga karantina dhe te fillojne masat lehtesuese.

Presionet e industrialistëve të Rajoneve Veriore mbi qeverinë dhe përmirësimi i të dhënave për urgjencën e koronavirusit në Itali nuk ishin të mjaftueshme për të bindur kryeministrin Conte.