Pamjet kanë rrëqethur botën, gjenerali rus habit me deklaratën: Nuk po hedhim räketa ne por Ukraina

Njoftimi i përfaqësuesit zyrtar të Ministrisë së Mbrojtjes së Rusisë, gje neralmajor Igor Konashenkov:
“Në përputhje me vendimin e Komandantit të Përgjithshëm Suprem të Forcave të Ar matosura të RF, më 24 shkurt, forcat e arma tosura ruse filluan një op eracion të posaçëm u shtarak për të mbrojtur Republikat Popullore të Donetsk dhe Luhansk.

Në mëngjes, mil icia popullore e DPR dhe LPR, pas bet ejave të gjata për të zmbrapsur agres ionin e F orcave të Arma tosura të Ukrainës në territorin e republikave, mob ilizoi dhe krijoi grupime trupash.

Aktualisht, ata kanë nisur një kundërofensivë me mbë shtetje zja rri nga Forcat e Armatosura Ruse. Njësitë e Fo rcave të Ar matosura të Ukrainës vazhdojnë të bo mba rdoj në qytetet paqësore të Donbasit. Ka vi kti ma në mesin e popullatës civile të Republikës Popullore të Donetskut dhe Luhanskut.

Forcat e arm atosu ra të Federatës Ruse nuk kryejnë asnjë su lm raketor, ajror apo art ile rie në qytetet e Ukrainës.