Pas gjashte muaj martese cifti diagnostikohet me kancer dhe jepin keshillen e vyer

0
2050

Pas gjashte muaj martese cifti diagnostikohet ke kancer ata u martuan në tetor 2022 dhe mezi prisnin të fillonin jetën e tyre si porsamartuar dhe te beheshin prinder.

Vetëm disa muaj më vonë, në shkurt të këtij viti, Shane u diagnostikua me kancer testicular që ishte përhapur në nyjet limfatike përreth. Fatmirësisht atij iu tha në qershor se ishte pa kancer pas trajtimeve te kimioterapis.

Gëzimi ishte jetëshkurtër, sepse vetëm pak “jave të shkurtra”, gruaja u diagnostikua me kancer të gjirit trefish negativ, një lloj kanceri i gjirit që zhvillohet më shpesh tek gratë nën 40 vjeç. Diagnoza u vendos gjatë një ekzaminimi të gjirit.

Kjo ishte nje goditje e rende per familjen e re pasi i duhet te punonin dhe te paguanin sherbimet ne spital. Por pas nderhyrjeve te mjekeve dhe kimios gjendja e gruas u qetesua dhe u permiresua.

Cifti ka bere rastin publik qe te sensibilizojne njerezit dhe te mos i len gjerat pas dore por te shkojne menjehere tek mjeku nese shikojne shenja ndryshe ne trupin e tyre.

Simptomat e kancerit të gjirit

një gungë ose trashje në gjoks ose sqetull

një ndryshim në madhësinë, formën ose ndjesinë e gjoksit tuaj

ndryshimet e lëkurës në gji si puçrra, gropëzime, skuqje ose skuqje të lëkurës

ndryshime në pozicionin e thithkës

Shikoni mjekun tuaj të përgjithshëm nëse vëreni diçka të ndryshme ose të pazakontë në lidhje me pamjen dhe ndjesinë e gjoksit tuaj. Shiko.news