Përse duhet të hidhni një lug krip cdo natë në lavamanin tuaj para se të flini

A keni dëgjuar se duhet të derdhni kripë në kanalin e lavamanit para se të shkoni në shtrat gjatë natës?

Po, kripa e tryezës në kuzhinën tuaj mund të jetë e dobishme si një mjet për mirëmbajtjen e tubave, si dhe për aromatizimin e tyre.

Kripa përbëhet nga një strukturë kristalore, e përbërë nga Na+ (natrium) dhe Cl- (klor) . Kripa gjendet pranë oqeaneve dhe në ujërat e kripura, por gjithashtu gjendet në halitin mineral, ose “kripa shkëmbore”.

Sipas NASA-s, kripa ka mbi 14,000 përdorime të njohura! Disa nga këto përdorime mund të kontribuojnë në tubat e lavamaneve tuaj.

Kripa shpërndan yndyrën dhe vajin, duke e liruar atë.

Hidhni gjysmë filxhani kripë në lavamanin tuaj, pasuar nga një filxhan uthull të bardhë dhe sodë buke. Ndiqni këtë me ujë të valë.

Kripa mund të bëjë magjinë e saj, duke zhbllokuar shume lehte lavamanin. shijejete.com